Nieuws

Nieuwsberichten

De verlofperiodes lopen op zijn einde en we hebben er tot nu toe een hete superzomer opzitten, er zullen dan ook vele kilometers gereden zijn, jammer genoeg liep dit voor clublid Bertus Franssen minder goed af. Bertus werd gegrepen door een auto in Philipinne tijdens een trainingsrit, hij houd er een zwaar geblesseerde vinger aan over en zal enkele weken buiten strijd zijn; we wensen hem dan ook een goed herstel toe.

Vrolijker nieuws is te rapen bij onze sponsor en fietsenzaak Wauters in Assenede. Stef het zoontje van Rhona en Jonas heeft er een broertje bijgekregen. DAAN genaamd. Bij deze Van harte gefeliciteerd. Pepe Velo (Kurt)  is ook in de wolken met zijn 6de kleinkind.

Fietsweekend Wallendorf 2018

We kunnen terug kijken op een zeer goed geslaagd fietsweekend met de club, het Duitse Wallendorf was de plaats waar het allemaal gebeurde.

Wallendorf ligt net over de Luxemburgse grens in het Eifel gebied, de streek wordt ook wel “klein Zwitserland “ genoemd. Boven het pitoreske dorpje lag ons hotel “Haus Wallstein” waar we allen over een mooie ruime kamer konden beschikken ,met ontbijt en avondeten.

We mogen zeggen dat alles hier naar wens was op een iets sombere gastheer na , zeker de eerste dag, daarna kwam hij wat los en maakte zelfs af en toe een grapje. Na aankomst op Vrijdagmiddag maakten we ons klaar om de eerste rit aan te vangen.  We hadden reeds een kleinigheid gegeten op de heenweg, dus we waren gelijk klaar voor vertrek.  De aanwezige dames zouden in tussentijd terplaatse een wandeling maken.

De vrijdagrit liep grotendeels op Duits grondgebied, we mochten gelijk het klein verzet aanspreken want de eerst kilometers  gingen bergop, het was een zeer wisselend parcours met prachtige vergezichten en afwisselend klimmen en dalen, bij terugkomst aan het hotel hadden we dan ook bijna 70km en bijna 1000hm op de teller.   Ondertussen waren ook Chris en Christine aangekomen in het hotel, dus de groep was compleet nu.     De dames hadden ook van een leuke namiddag genoten.   Na het avondmaal en nog wat nagekeuvel met enkele drankjes konden we op een geslaagde eerste dag terugkijken.

De koninginnerit.

Na een rustige nachtrust en een uitgebreid ontbijt maakten we ons klaar voor de grootste afstand van het weekend 125 km met maar liefst  2200 hm .  Werner had nog zijn uiterste best moeten doen om een deel van de route om te leiden omdat er een wegverschuiving was geweest door noodweer de week voordien. We nemen afscheid van de dames (en Stefke) die een dagje Trier hadden gepland en vertrekken downhill naar de grens van luxemburg waar we op kijken vanuit het hotel. wat een prachtige route hebben we in onze gps zitten steeds klimmen en dalen met prachtige panorama’s en mooie landwegjes.   Als de weg in steigende lijn loopt proberen de betere rijders eens hoe goed de benen zijn en uiteraard wordt boven gewacht op elkaar.  Net voor de middagstop krijgen we te maken met een mechanisch mankement , Carlos heeft een spaakbreuk tijdens een afdaling, Kurt hersteld het wiel terplaatse zodat we verder kunnen maar als we een fietsenzaak tegen komen op de route willen we een nieuwe spaak laten steken.           In ettelbruck besluiten we wat te eten en er is in de buurt ook een fietsenzaak waar Kurt ,Carlos en ikzelf naartoe rijden terwijl de andere leden iets nuttigen op het pleintje terplaatse. Als we terug zijn met de herstelde fiets eten we ook vlug iets en zetten we onze rit verder.

De laatste stop is Vianden bekend van zijn Kasteel, maar voor we daar zijn krijgen we een klim van buitencategorie voor de wielen geschoven, met stukken van wel 25% moeten de kleinste versnellingen aangesproken worden om boven te geraken.  Na vianden is het nog een 30 tal km naar wallendorf waar we bijna gelijk met de dames aankomen die ook een prachtige dag in Trier hebben beleefd.  chapeau aan allen voor deze toch wel zware rit uit te rijden , en zeker Rudy met zijn 71 lentes.

Terug krijgen we een lekker avondmaal voorgeschoteld en worden s’avonds de verhalen van de dag nog eens naverteld bij een drankje en een hapje.

Zondag de laatse dag van het weekend vertrekken we richting Echternach waar we met de dames afspreken voor de koffie, Tot Echternach volgen we de Sauer , de rivier die Duitsland scheidt van Luxemburg.  Hier is de route dan ook grotendeels vrij vlak wat onze spiertjes ten goede komt ne een dag als gisteren.  Na de koffie rijden we deels door klein zwitserland met prachtige paden door de bossen en rotsmuren en licht glooiende wegen, toch komen we terug in Wallendorf met 51 km en 485 hm op de teller.    Eerst worden de fietsen en de bagage ingeladen en kunnen we nog allen een verfrissende douche nemen op 2 kamers die we van de hoteleigenaar mochten gebruiken.   

Voor we huiswaarts keren genieten we nog van een heerlijke maaltijd net over de luxemburgse grens, en zo kunnen we terug kijken op een geslaagd weekend met een mooie groep vrienden.

 

Gps routes

4/6/18  Een nieuwe route toegevoegd aan de routeyou site van tc Sas  Ik heb ze de “Briek schotte” route genoemd, omdat ze tot in kanegem loopt waar het standbeeld staat van ijzeren Briek.   

Oproep:  hebben jullie een mooie route die je wilt delen met de club? stuur  ze dan in GPX file naar de webmaster (Daniel) dan kan ik deze op de routeyou site plaatsen.

Juni 2018

De kledingprijzen hebben een kleine pijsstijging ondergaan. zie Clubkleding.

De Junioren 3 daagse Classic

Zaterdag 19/5/2018

Vandaag stond de J3D Classic op de kalender, het parcour was ongeveer hetzelfde als vorig jaar , dus een mooi rondje door mooie polderzichten en met naar eigen keuze enkele kasseistroken.

Jammer genoeg moesten we een honderd tal deelnemers minder inschrijven dan in 2017, wat mede de fout is van het koude weer (max.8°c) ook de rit op de Katte te Zelzate zal wel een rol hebben gespeeld van de mindere deelnamen.  Hopelijk kan de volgende editie op meer deelnemers rekenen, want deze tocht die super goed georganiseerd was verdient dit wel. 

Statistieken Spie Junioren Driedaagse Classic 2018 (19 mei 2018)

 

deelnemers spie classic 2018

 

 

 

 

 

 

 

aantal

aantal

aantal

 

km

aangesloten

niet aangesloten

totaal

 

120

100

13

113

39%

80

73

14

87

30%

60

81

8

89

31%

 

253

35

 

 

totaal

 

 

288

100%

 

 

Totaal 288 (383 in 2017) deelnemers mogen verwelkomen, waaronder 35 (60 in 2017) niet aangeslotenen en 2 individueel aangeslotenen.

In totaal hebben er 113 (164 in 2017) mensen de 120 km gereden, 87 (99 in 2017) mensen de 80 (70 in 2017) km en 89 (106 in 2017) deelnemers reden de 60 (50in 2017) km tocht. Het weer was koud met een beetje miezer (in 2017 met name in de ochtend een beetje dreigend met een enkele flauwe bui maar niet echt koud).
Vrijwilligers aan de inschrijftafel en rondom hebben ook gescand, maar niet consequent betaald. Hierdoor zal een kleine afwijking in de betaling te zien zijn. Voor de 35  niet aangesloten deelnemers wordt 17,50 Euro afgedragen aan de VWB/VBR.

 

Sterrit sas en Huldiging winterkampioenen

OP zondag 18/03 stond de eerste sterrit van onze club op de agenda met aansluitend de huldiging der winterkampioenen. Door de zeer koude noord-oostenwind was het een magere opkomst, enkel de echte bikkels waagden zich aan een ritje op de weg of de mtb. Chris, Guus, Dimitri en Marc Luteyn kiezen voor de weg ,wat een hele opdracht is met deze guure en straffe wind.  Stephan , Arjen en ikzelf kiezen voor de beschutting van de bossen om een mooi mtb ritje.

Als we tegen 11u30 terug aankomen in het lokaal cafe Reseda. zijn er toch wat leden terplaatse gekomen om de huldiging bij te wonen. Bij een lekker bakje koffie en een koffiekoek worden de winterbikers gehuldigd , zes bikers hebben hun boekje ingeleverd en maken zo een kans op een leuke prijs in de vorm van een waardebon.

Arjen Vanderstraeten is met 513 km 6de geworden                                    de 5de plek was voor Kurt Wauters met 560 km

de 4de plaats voor sponsor Jonas Wauters met 600 km                             de 3de plaats is voor Stephan Mosser met  613 km

op de 2de plaats Imre Voermans  met  863 km                                             en op de eerste plaats Ikzelf (Daniel Paelman) met 1083 km

Voor plaats 1 t.e.m 3 waren er ook mooie bloemen voorzien en een mooie beker.

Het was een zwaar ,nat ,koud winterseizoen maar met terug mooie MTB momenten Bedankt Mannen.

 

 

 

Nieuwjaarsreceptie en huldiging zomerkampioenen.

Op zaterdag 6/1 was er de jaarlijkse nieuwjaarreceptie in ons clublokaal Cafe Reseda. Ongeveer een 25 tal mensen waren komen opdagen om elkaar een gezond en sportief jaar toe te wensen en dit allemaal bij een lekkere bak koffie en een overheerlijk gebakje.

Nadat voorzitter Danny zijn nieuwjaarswensen had uitgesproken werd er overgegaan naar de huldiging van de vrijwilligers van de veldtoertocht en andere evenementen. ook werden sponsoren hartelijk bedankt voor hun jaarlijkse bijdrage. 

na een pauze van een half uurtje werd aftredend secretaris Chris Soetens en zijn dame Christine in de bloemetjes gezet voor zijn 19jarige bijdrage aan de club. Het bestuur is chris hier dan ook zeer dankbaar voor. Chris nam zelf even het woord en bedankte ook iedereen voor het vertrouwen in hem en wenste zijn vervanger Guus Barhorst veel succes met zijn nieuwe funktie. Chris blijft wel lid van de club en zal  ons clubblad “Het Racertje” blijven verzorgen.

Na nog even een pauze was het hoog tijd om de zomerkampioenen van 2017 bekend te maken… En ja hoor voor de 5de maal op rij was het natuurlijk Rudy Dellaert die hier 10281 km met de hoofdvogel ging lopen, op een 2de  plaats mocht Werner Van Rumste op het podium kruipen en dit met 6010 km in de benen ,  de 3de plaats was voor Peter de Visser met 5435 km op de teller, jammer genoeg kon Peter niet aanwezig zijn om het ereschavot te betreden.  Proficiat heren met deze mooie prestatie.

Tegen 18 uur werden de ingeschreven leden verwacht voor het avonddiner in Brasserie D’ouwe Brug  in sas van Gent . we hebben hier dan ook lekker gegeten in een gezellige sfeer.   We kunnen hier dan ook terugkijken op een leuk gezellig samenzijn.

 

 

 ‚Äč2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018  2018

Laatste dagen van 2017

# Niewe Secretaris

Ondertussen is bekent dat Guus Barhorst de functie van secretaris van Chris gaat overnemen. Bij deze wensen we Guus heel veel succes met deze nieuwe taak.

# Ledenvergadering

De jaarlijkse ledenvergadering op 8/12:   18 leden waren afgezakt naar Cafe Reseda om deze bij te wonen, en 16 leden waren afwezig met K.M.

We konden een zeer sfeervolle en nuttige vergadering meemaken waarvan de notullen jullie reeds zijn doorgestuurd door aftredend secretaris Chris.   We willen Chris dan ook vanharte bedanken voor zijn grote inzet en vele bijdragen aan de club. Wel zal chris de redactie van het racertje blijven behartigen. ( dus ook hier nog eens een oproep…. heb je een leuk verhaal stuur gerust door naar chris)!

 

November- December 2017

# Winterrust

Nu sinterklaas stillaan over de daken begint te scheuren zitten velen onder ons in een lichte winterslaap, natuurlijk zijn er ook heel wat leden die lekker doorkachelen tijdens de kille wintermaanden 

Voor hen die de conditie op peil willen houden of reeds de voorbereiding voor enkele voorjaarsuitdagingen willen aanvangen zijn er nog steeds trainingsritjes op zaterdag en zondag. Met een steeds grotere groep Bikers spreken we wekelijks af om her of der een mooie MTB rit te gaan rijden, wil je ook eens proeven van het veldwerk laat het gerust weten. Ook is er een groepje die lekker gaat spinnen wat ook de conditie op peil houdt. Hopelijk komt iedereen dan zonder kleerscheuren de winter door.  

Geniet van jullie wintermaanden en alvast zeer fijne en gezellige feestdagen gewenst!

# LEDENVERGADERING 8 December

Hopelijk kunnen we rekenen op een grote opkomst , suggesties en ideeën zijn van harte welkom!

Vergeet ook de contributie voor het komende jaar niet te betalen, deze is nog steeds 60 euro   meer info hier

 

Oktober 2017

Zoals elk jaar was er op het einde van de maand terug onze Jaarlijkse veldtoertocht. we waren dit jaar toe aan de 23ste editie.                                We hadden voor deze editie het parcour lichtelijk veranderd en dit was wel te smaken door de 316 opgekomen deelnemers, ja een honderdtal minder dan vorig jaar, maar de weersomstandigheden waren dan ook een stuk minder dan het jaar voordien, s’ochtens was er een zeer strakke N-W wind en een uur voor inschrijving viel er nog regen. 

Bij het begin van de tocht klaarde het gelukkig op, maar de strakke wind bleef wel op post waardoor dit toch wel een zware editie te noemen valt.  Uit naam van het bestuur willen we dan ook alle deelnemers van harte danken voor komst, en hopelijk kunnen we volgend jaar terug op jullie rekenen.

Ook een woordje van dank aan alle vrijwilligers, die meegeholpen hebben om deze dag vlekkeloos te laten verlopen.

 

Juli 2017

GPS Routes hier op de site.

Ik heb voor het downloaden van de GPS routes het een en ander veranderd, er staat maar 1 link meer op de site en deze verwijst naar de website van RouteYou Zie ook hier Ik heb een account aangemaakt voor TC Sas , je kan er alle ritten die veel door de club worden gereden terugvinden. Je kan deze ook downloaden naar je GPS of naar je PC (openen met garmin basecamp)

Racertje.

De vakantiemaand is reeds aangekomen en we hebben al heel wat kilometers in het mooie weer kunnen rijden , hopelijk komen er nog veel, en blijven de weergoden ons nog even goedgezind. ondertussen is het nieuwe RACERTJE op jullie deurmat gevallen en Chris heeft  weer super zijn best gedaan om alle verhalen mooi te bundelen, zeker een woordje van Dank hier , want er kruipen toch heel wat uurtjes werk in. Ook dank voor hen die hun verhalen en foto’s inzenden naar Chris. 

In allen van ons zit wel een beetje een schrijver ,dus neem de pen(pc) en schrijf jullie verhalen op en stuur ze naar Chris, voorbeeld: Fietservaringen, speciale uitdaging op de fiets die je hebt gedaan , fietsvakantie’s , alles wat met de fiets te maken heeft kan. DUS…..Laat maar komen die verhalen.

Aan allen een fijne vakantie gewenst.

 

Juni 2017

Secretaris Chris Soetens rijdt Milaan-Sanremo

La Primavera of te wel Milaan-Sanremo 2017

Mijn derde en laatste doel van 2017. Ingeschreven samen met Peter Klaren en Mark de Maat in oktober 2016 via Wielerbus.nl
Na vele vragen en berichten van mijn vele fans waar mijn verslag blijft werd het nu de hoogste tijd om alles neer te pennen.
Zondag 11 juni moet het gebeuren. Normaal gesproken was het een week eerder tijdens het Pinkster weekend maar de organisatie heeft een week verplaatst. Reden onbekend.
Ruim op voorhand de nodige informatie gekregen van Pim Goos, de grote man achter Wielerbus. Draaiboek, WhatsApp groep, ….Laatste weken nog allerlei info via WhatsApp (wat leven we toch in een moderne tijd).
Vrijdag 9 juni 2017
Afgesproken oDus… Laat maar komen die vem de bus te nemen in Maastricht. Je kon kiezen uit verschillende opstapplaatsen maar wij kozen voor Maastricht, zodat we op de heenreis als eerste stoppen en dus vlug thuis zijn. Er reden twee bussen naar Milaan want het was een groot succes met 80 deelnemers. Vrijdagavond opgehaald door Peter met de Seat in Sas om 22.30 uur zodat we zeker niet te laat zouden komen in Maastricht. Spullen in de auto en fiets op de drager en nu naar Moerbeke en Mark opgehaald. We zijn klaar voor de reis en de rit. We komen zeker 30 minuten eerder aan in Maastricht want de bus vertrekt om 1.00 uur. Helaas komen we in Antwerpen en file, al het verkeer stond stil. Zijn die Belgen nieuw asfalt aan het leggen rond de Kennedytunnel en het verkeer moet van vier naar en rijstrook. De klok tikte langzaam verder en we kwamen geen eind verder. Dan maar snel contact opgenomen met Pim hoe nu verder want Maastricht redden we niet meer om 1.00 uur. We zouden pas aankomen om 2.00 uur. En wat nu? De stress was nu wel aanwezig. Alternatief was Luxemburg. Geen andere keuze dus moet het maar. Gelukkig anders missen we helemaal de bus en kunnen we Milaan-Sanremo niet rijden en waar we zoveel hebben voor getraind. Afgesproken bij de eerste benzinepomp in Luxemburg. Hier waren we wel op tijd. Half uurtje gewacht op de bus en de drie verstekelingen (Mark, Peter en ik) opgestapt op de wielerbus. Fietsen in de aanhanger en koffers in de bus en na het zoeken van een plaatsje in de bus zijn we weg voor de lange reis naar Milaan. Lekker knorren op de bus want willen toch wel wat uitgerust aankomen in Milaan. Het was een lange zit met de bus, maar wel ideaal. Alles is geregeld en je hoeft je geen zorgen te maken. Alleen zondag fietsen meer niet. We zijn via Zwitserland gereden door de Gotthard tunnel. Hier was het behoorlijk druk. Ik was hier nog nooit geweest, dus even rondkijken en wat foto’s maken. Door de fietsuitdagingen kom je nog eens ergens. Regelmatige pauze gehad met de bus want de chauffeurs moeten ook voldoende rust hebben en werd er gewisseld. Als iedereen een lekker tukje had gedaan begonnen de eerste wielerverhalen en werd er over niks anders meer gepraat in de bus. In Milaan aangekomen hebben we eerst onze startnummers opgehaald in Hotel Ripamonti. Wat een groot hotel. Er werd streng gecontroleerd en iedereen kreeg een tas mee. Wat zat er allemaal in de tas? Startnummer, transponder, tie-wraps, folder, sportdrank, zakjes met nootjes en een mooi wielershirt. Wielershirt gepast maar helaas te klein. Kan je ruilen in Sanremo meneer zeiden de Italianen. Oké zal wel maar wil wel een shirt dat ik kan dragen en niet voor in de kast. Nadat iedereen zijn of haar startnummer had opgehaald zijn we naar ons hotel gereden Holiday Inn Milano in Assago, plaats buiten Milaan. Vermoeid van de reis de koffers gepakt en naar de hotelkamer. We slapen met ons drie op de kamer, leuk toch. Dit hadden we ook op voorhand opgegeven. Korte broek aangetrokken want het was heel warm, 32 graden. Hele mooie en verzorgde kamers. Spullen allemaal klaar gelegd voor de volgende ochtend. s Avonds heerlijk gegeten en vol stampen met pasta, rijst en groenten. Pim had nog enkele mededelingen. Belangrijkste: we vertrekken in groepen van 200 renners en onder motorbegeleiding rijden we naar de voet van Passo del Turchino. De wegen staan allemaal afgezet over 120 km en reken maar op een gemiddelde van 39 km/u. We dachten die Pim zegt zo maar wat. Wel op tijd naar ons bedde gegaan. Om 20.30 lagen we alle drie zeil. 
Zondag 11 juni 2017
Wekkertje hels lawaai om 5.00 uur want vandaag moet het dan maar gebeuren. Wielerkleding aan en aanschuiven bij het ontbijt. Voor iedereen wat wils, zelfs pasta op de vroege morgen. Ik kon niet zo veel eten maar heb ik altijd bij een groot evenement. Laten we ons dat maar gezonde spanning noemen. Een tas gevuld met mijn spullen voor vandaag: koersschoenen, helm, bidons, startnummer, transponder, gels, repen, …
Stipt om 6.00 uur in de bus en vertrekken naar de startplaats in Milaan. Aangekomen rond 6.30 uur. Dan begint het zenuwachtig gedoe: fietsen uit de aanhangers, startnummer vastmaken, transponder op zadelpen, Garmin, bidons, schoenen en helm aan. Prutsen voor het startnummer vast te maken door de stress maar gelukkig iedereen helpt elkaar mee. Vlug nog eens foto maken en nu naar de start. Juiste start vak opzoeken want ik had nummer 380 dus moest in het start vak van nummers 251-500 met vertrek om 7.10 uur. Ieder start vak zat er 10 minuten tussen met de eerste vertrekkers om 7.00 uur. Ook hier werd er gecontroleerd. Iemand op de bus had nummer 540 en wou met ons starten maar no way hij moest naar een ander vak. De tijd tikte langzaam weg en stipt om 7.10 uur vertrokken we met een peloton van 300 fietsers. Veel vragen: gaan ze hard rijden, hoe doen ze het als iemand gaat lossen, lekke band, valpartijen,…. Flink het gas open want er werd al gelijk 40 km/u gevlamd en reed wat achteraan het peloton. Dat had ik vlug gezien dat ik naar voor moest gaan want als ik moet lossen wat dan? Met snelheden tussen de 34 en 50 km/u maken we kilometers. Wat een zenuwachtig gedoe want iedereen kan ook niet in groep rijden. Hele slechte wegen met veel putten in het wegdek (net België) en de eerste valpartij was een feit. Er werd gewoon doorgereden. Vreemd want dat herken ik niet, normaal helpen de wielertoeristen elkaar maar nu geen tijd. Ik stopte ook niet. Veel mannen met lekke banden aan de kant door het klote wegdek, bidons sprongen uit de bidondragers en lagen opeens voor je wielen. Dus goede stuurmanskunst was wel op zijn plaats. Ik was mijn maten Mark en Peter kwijt want moest toch ook op sommige stukken diepgaan om bij de groep te blijven. Ik dacht die mannen redden hun wel. Na 60 km zag ik Peter naast mij rijden maar Mark was ik kwijt. Met deze snelheid leg je wel veel pad af in korte tijd. Aan de voet van Passo del Turchino na 125 km koers had ik een gemiddelde van 38,5 km/u. Het eerste deel was niet zo mooi en veel tijd heb je niet om rond te kijken. Letten op de weg en de andere fietsers, was het belangrijkste. En nu moeten we nog 180 km. Zou dit wel goed komen? Zo diep moeten gaan? Deze snelheden toch niet gewoon. Van het grote peloton blijven er zeker geen 300 meer over maar denk minder dan de helft. De motorbegeleiding was weg en we kunnen nu eindelijk zelf ons tempo bepalen. Dat valt tegen na deze snelheid een klim van 25 km. De top ligt op 532 meter hoogte. Deze klim is de eerste klim van Milaan-Sanremo, het echte werk begint in Masone, ten zuiden van Ovada. De golf van Genua, dus de poort naar de Middellandse Zee is dichtbij, alleen de klim nog over. De Turchino is niet steil met een maximale stijging van 6 %. Het was flink afzien op de klim maar na 4 km was de eerste bevoorrading. Gelukkig even bijtanken en wat eten en even bekomen van de koers. Ook ik moest diep gaan ondanks de 6000 km dat ik heb getraind. Peter stopte niet en reed door. Mark kwam ik na enige tijd tegen bij de stop en wat gekletst, van alles gegeten en het eerste zout uit mijn ogen geveegd. De temperatuur was langzaam aan het oplopen tot 27 graden. De bevoorradingen waren goed geregeld en van alles en nog wat. De beklimming verder gezet met Mark en tempo een stuk langzamer. Door het koersen van de eerste gedeelte voel je dat goed aan je lichaam. Deze klim zou normaal gesproken geen probleem zijn, maar nu was alles anders. Na 147 km komen we boven op de top en staat Peter te wachten. We gaan het nu toch wat rustig aan doen zei Peter nog. Maar gelukkig gaan we nu naar de kust maar helaas geen meter vlak. De afdaling van de Turchino is soms gevaarlijk. Ik stuur van bocht naar bocht. Op het asfalt staan allemaal namen gekrijt. We rijden nu naar de kust, wat een mooie Riviera. Heel druk op de weg met scooters en auto’s. Te druk om te fietsen langs de mooie kustlijn maar echt de moeite waard. Je komt ogen te kort om niet door een azzurro omver gemaaid te worden. Maar ik neem dat erbij, ook dat is Italië. Wat was het genieten langs de schitterende Riviera. De eerste keer dat ik in Italië ben maar wat een mooi land. Halverwege de rit stond wielerbus met extra water door de hitte en kon je ook bij je eigen rugzak. Bidons weer volgetankt en weer op de fiets. Het parcours was goed gepijld met grote stickers aangeplakt. We blijven in grote groepen rijden maar na enige tijd laten we de rest rijden en rijden we met ons drie verder. We passeren Alassio, een badplaats met een uitgesproken Italiaans karakter. Vroeger was dit een bescheiden vissersdorp, nu zwaaien toeristen de scelpter. De laatste 50 km van Sanremo krijg je in twaalf kilometer drie capi (hellinegn) te verwerken. Eerst rijden we de Capo Mele over, is een makkelijke klim gevolgd door de Capo Cervo. Daarna komt de Capo Berta een pittige klim en ondertussen heb je ook al 250 km gefietst in deze extreme omstandigheden, bijna geen wind aan de kust en temperaturen oplopend tot 34 graden. Veel praten is er bij ons helaas niet meer bij. We zijn ook Mark verloren. Hij komt wel achter. We wachten bij de laatste bevoorrading op de top van Capo Berta. We hebben toch even flink gepauzeerd voor de laatste 35 km. Peter had heel veel krampen in de benen en ik had steeds het gevoel dat ik moest spugen, denk door het warme weer en de gels. Mark nog steeds niet voorbij zien komen. We praten met een Belg die al voor de derde keer Milaan-Sanremo rijd maar deze keer was het zwaarst. Hij hefet gedacht aan opgeven maar toch doorgezet. Na een half uur wachten komt Mark eraan en kan bijna niet meer van zijn fiets, zoveel krampen in de benen. Wat gepraat met Mark maar ging echt niet meer om verder te rijden. Zo jammer want zijn nog maar 35 km, maar als je niet meer kan bewegen moet je een beslissing nemen. We rijden verder met ons twee, Peter en ikzelf. Jammer van Mark maar als het echt niet meer gaat houd het op. Nu krijgen we de bekende Cipressa en de Poggio nog voor de kiezen. Voor we de Cipressa in het vizier komt, moeten we door Imperia. Niet makkelijk voor fietsers. We wurmen ons langs slalommende vespa’s en claxonnerende Italianen. Het is een chaos, maar het is Italië en zal er wel bij horen zeker. Dan begint de Cipressa een bult waarvan de top op 239 meter ligt. Deze klim is niet zo steil maar slopend omdat je al zoveel kilometer in de benen hebt. Met een lengte van 6 km en gemiddelde stijging van 3,9 % begin ik toch wel te voelen aan mijn beentjes. Op de top even languit in het gras gelegen om even bij te komen want alles bij elkaar heeft ons gesloopt. Na enige tijd rijden we verder met de afdaling en nu nog de laatste klim. Ik dacht is dat de Poggio, stelt niet veel voor ken ik alleen van TV. Een klim van 4 km en gemiddelde stijging van 3,7 %. De kilometers beginnen nu allemaal te wegen. Ik rijd op mijn eigen tempo naar boven en Peter komt achter mij. Dat gebeurt niet veel. Bij Peter is de jus ook bijna op en nog steeds veel krampen bij Peter, maar wat een doorzetter. Na de Poggio dalen we samen af naar Sanremo en komen we samen over de finish na 295 km en na 10 uur fietsen. Best trots op onszelf. Mark komen we ook tegen en nu zoeken we zo vlug mogelijk een terras om een pot bier te drinken. Het was heel druk in Sanremo en heel veel fietsers. WE leveren onze transponder in en krijgen € 5 terug. Ik had mijn t-shirt niet bij om te ruilen maar heb dan maar een grotere maat gekocht want dat wil ik niet missen, zo trots op. We kregen ook een medaille. Voor we naar het hotel Gran Hotel de Londres gaan hebben we op een ander terras een pizza gegeten, want dat hoort bij Italië. Na het nuttigen van een lekker Italiaans ijsje op navigatie naar ons hotel samen gefietst. Een heel mooi hotel en onze fietsen in de kelder gezet van het hotel. De koffers stonden klaar in het hotel en weer samen op de kamer. Ons lekker gedoucht en op het bed geploft want waren moe van deze dag. Volgende dag weer vroeg uit de veren.
Maandag 12 juni 2017
Wekker om 6.00 uur want ontbijten om 6.30 uur. Spullen allemaal mee want klaar voor de lange reis. We moesten nu op de andere bus want deze bus rijd over Luxemburg. Vertrokken om 7.30 uur en langs Frankrijk terug gereden. Afstand was langer maar bussen kunnen hier beter doorrijden. Regelmatige stops gehad en veel gekletst in de bus over Milaan-San Remo en andere avonturen. Uiteindelijk rond 20.00 uur in Luxemburg aangekomen en bij de Mac een heerlijke burger naar binnen gewerkt. Vertrokken om 20.45 uur en we zijn netjes bij het tankstation afgezet waar de auto van Peter staat. Fietsen en koffers vlug uit de bussen en alles in de auto gezet om te vertrekken naar Nederland. Plankgas naar huis gereden ware het niet dat Peter de afslag voor de Kennedytunnel neemt in plaats van daarna. Nu zitten we midden in Antwerpen, want Peter wou de kathedraal eens laten zien (haha hadden we zeker geen gebrek aan). Peter was blijkbaar ook wat vermoeid. Als eerste Mark afgezet in Moerbeke en daarna naar Sas gereden. Fiets in de garage gezet en koffers midden in de nacht opgeruimd. Thuis van een vermoeiende maar hele leuke ervaring met een heel mooi gezelschap. Ik kan het iedereen aanraden en wel met Wielerbus.nl want je moet je voor niets zorgen maken alles wordt voor jou geregeld. Je moet alleen maar 300 km fietsen. Peter en Mark heel erg bedankt voor het mooie weekend en kijk al uit naar onze volgende uitdaging in 2018. En dan komt Joop de Waal ons vervoegen want helaas was Joop gebleseerd dit jaar.
Ik wil ook nog Rolf Mobach bedanken voor de goede massage want heb deze tocht zonder enige pij n kunen rijden en dit is ook niet onbelangrijk. Trainen alleen is niet voldoende, je lichaam verwennen door een masseur kan ook deugd doen.
Ook wil ik Pim Goos van Wielerbus.nl bedanken voor al de goede zorgen en het super regelen van de onvergetelijke tocht. Ook het team van Pim wil ik bedanken want Pim kan dit niet alleen.
Ook alle deelnemers bedankt voor de vele mooie momenten van een fantastische reis.

Chris S.

 

Mei - 2017

30-5-2017

Secretaris Chris Soeten heeft jammerlijke melding !!!

Allen,

Vanmorgen telefoontje gekregen van Claudia, vrouw van Peter Vinke. Gisteren tijdens het trainingsrondje is Peter gevallen in de Vrijstraat.

Na een bezoek aan het ziekenhuis gisterenavond moest Peter een nacht blijven. Peter heeft een dubbele breuk aan het sleutelbeen en twee gebroken ribben.

We wensen hierbij Peter veel beterschap en een spoedig herstel.

 

 

 _____________________________________________________________________________________________

Zaterdag 20-5-17 was er de tourtocht van de spie Junioren 3 daagse te Sluiskil, dit georganiseerd door 4 clubs uit de streek.

nl. Tc Avanti, tc Aardenburg , tc Axel en Tc Sas V Gent. Ondanks dat het hier om een semi klassieker ging van VBR/VWB was de opkomst eerder mager te noemen met iets meer dan 450 inschrijvingen ,wat ook deels te wijten valt aan de tourtocht van “de katte”(Zelzate) op dezelfde datum. Dit alles deed niks aan de puike organisatie die tot in de puntjes af was de afwezigen hadden terug eens ongelijk. Hopelijk geven de aanwezigen hun ervaring van deze dag door aan hun vele fietsvrienden zodat de volgende editie een grote opkomst kan genieten. de organisatie is er zeker klaar voor. zeker een woordeje van dank aan de vele vrijwilligers.

                 _____________________________________________________________________

Verbroederingstocht (Tc Walcheren;TC Stiphout en Tc Sas V Gent)

Omdat ik deze dag zelf niet aanwezig was wegens vakantie op Mallorca heb ik zo stout geweest het mooie verhaaltje van de website van tc Walcheren te kopiëren , geschreven door Peter Vinke.

 

(Verslag van PeterVinke van TC Stipthout)

Uitwisseling TC Walcheren en TC Sas van Gent
26 mei 2017 waren we te gast bij TC Walcheren 

We hadden prima fiets weer, droog en volle bak de wind op kop, 6 leden van TC Walcheren deden prima kopwerk en wij ( lees leden van Sas van Gent en TC Stiphout ) hielden ons wijselijk uit de wind. We fietste voor een groot gedeelte de Jan Raas route, die is vorig jaar goed uitgezet en door zijn broer onthuld. Aan de bordjes mankeert niks, je moet alleen wel goed op letten en niet de andere kant uitfietsen, wat mij overkwam toen ik even vooruit fietste voor een leuk foto moment. Die leuke foto locatie had ik verderop gevonden. Bij een mooie ruime bocht stond ik in de wei, zon in de rug en keek er na en dacht da’s mooi. Maar na een poos begon ik toch te twijfelen en stond er uiteindelijk moederziel alleen in dat uitgebreide landbouwgebied op zoek naar de groep. Als je dan in m’n uppie de achtervolging inzet door die meanderende polder, bespeur ik hoe mooi als dat het er is. In een grote groep ontgaat je veel van de details van de omgeving, dus zo vervelend was het uiteindelijk niet. Toen ik bij een tuincentrum verschillende hightech fietsen zag staan begreep ik dat hier de pauze moest zijn, en zowaar achter in de tuin uit wind zaten ze te genieten van al het lekkers dat ze hadden besteld. Na de pauze veelal voor de wind langs de Oosterschelde met prachtige vergezichten over het water maar ook over de boulevard van Vlissingen. Om vervolgens door de duinen terug naar de start locatie te gaan om douche en te genieten van een overheerlijke buffet.

Organisatie bedankt en graag tot volgend jaar in Stiphout.

Peter Vinke

________________________________________________________________________________________________

April-2017

Opgelet Kalenderwijziging zondag 7-5-2017

Kalenderwijziging zondag 7-5-2017 De rit naar de Aardenburg wordt  verkenning van de spieclassic

Op Zondag 7-5-2017  gaan we terug gezamenlijk met T.C. Axel, T.C Avanti en T.C Aardenburg de Spie Junioren Driedaagse Classic verkennen.

We starten om 08.45 uur aan de Rabobank in Sas van Gent en rijden dan naar H.C.R. Dallinga waar we om 09.00 uur met de andere clubs vertrekken.

Er is een pauze voorzien in het sportpark te Aardenburg waar tevens gestempeld kan worden.

De afstand zal ± 85 km bedragen maar wie wil kan natuurlijk de volledige afstand van 120 km rijden.

Hopelijk tot 7 Mei

                                        --------------------------------------------------------------------------------

L-B-L voor wielertoeristen

Op zaterdag 22-4-2017 stond Luik-Bastenaken-Luik op het programma, daags voor de profs mochten de wielertoeristen aan de slag op het zware parcour van de Belgische Ardennen. 2 van onze leden hadden de moed om zich in te schrijven voor deze monsterrit. Chris en Domien hebben de rit dan ook tot een goed einde gebracht. Proficiat Heren met deze prestatie.

                                            ---------------------------------------------------------

Sterritcompetitie Sas Van Gent

Woensdag 19-4-2017 stond de sterritcompetitie van onze club op het programma 337 deelnemers hebben zich aangemeld bij de inschrijving. Bedankt aan alle deelnemers.

                                          ----------------------------------------------------------------

Kalenderwijziging op Paasmaandag 17-4-2017  De rit naar de tol wordt  verkenning van de spieclassic

Op maandag 17 april ( 2e paasdag ) gaan we gezamenlijk met T.C. Axel, T.C Avanti en T.C Aardenburg de Spie Junioren Driedaagse Classic verkennen.

We starten om 08.45 uur aan de Rabobank in Sas van Gent en rijden dan naar H.C.R. Dallinga waar we om 09.00 uur met de andere clubs vertrekken.

Er is een pauze voorzien in Café de Tol in Eede waar tevens gestempeld kan worden.

De afstand zal ± 85 km bedragen maar wie wil kan natuurlijk de volledige afstand van 120 km rijden.

Hopelijk tot 17 april.

 

Februari - Maart 2017

Het wegseizoen is terug van start gegaan en naar jaarlijkse traditie werd  op onze eerste clubsterrit de winterkampioenen bekend gemaakt. Afgelopen winter zijn we dan ook met een mooi groepje leden bijna wekelijks het veld ingedoken om mooie toertochten te rijden, het is wel wat jammer dat slechts 4 leden het kilometerboekje hebben ingediend. Aangezien hier mooie waardebonnen mee te winnen zijn is het zeker te overwegen om dit volgend seizoen in te dienen.

De Winterkampioen seizoen 2016-2017 is geworden….

1   Daniel Paelman     1210 km

2   Stephan Mosser        1063  km

3    Imre Voermans        1053   km

Kurt Wauters eindigde op de 4de plaats met 449 km.


Feest bij hoofdsponsor Fietsen Wauters.. Rhona en Jonas zijn de trotse ouders geworden van een flike zoon  STEF,   Geboren op zondag 12-2-17. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ons Clublid Wout Neyt gaat een nieuwe uitdaging aan, in de vorm van bikefitting specialist.   http://www.kopwerk.eu/

ONTDEK DE KRACHT VAN KOPWERK BIKE FITTING

Nieuwsgierig? De studio is voor iedereen geopend op vrijdagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur.
Ook buiten deze openingstijden ben je welkom, bel op 0031 (0)6 52410258 of mail naar wout@kopwerk.eu voor een afpraak. Een bike fit consult is alleen op afspraak.

KopWerk is gevestigd aan het Keizer Karelplein 8, 4551 CJ  Sas van Gent. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vanaf begin Januari 2017 heeft hoofdsponsor Kurt Wauters het roer doorgegeven aan zijn zoon Jonas, deze is nu zaakvoerder en kurt blijft op zelfstandige basis een hulpende hand bieden in de zaak. In het weekend van 18 en 19 Maart zijn er dan ook opendeurdagen om dit te vieren. Allen welkom.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Januari 2017

Schrijf alvast 19,20 en 21 Mei in jullie agenda 

De junior3daagse komt er aan met Tc Sas als medeorganisator.               zie volgende link                                         

 

www.juniorendriedaagse.nl/nl/spiejuniorendriedaagseclassic/

 

Zaterdag 7-01-2017

Om 19u30 hebben we afspraak in ons lokaal Cafe Reseda voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, jammer genoeg is er maar een matige opkomst, mogelijks door de vroege datum net in het nieuwe jaar, maar dat kon de gezelligheid niet drukken. We worden eerst verwend met een lekker stuk taart en koffie.  Onze nieuwe voorzitter Danny neemt daarna het woord om iedereen een gelukkig , gezond en sportief jaar te wensen , en  aansluitend overloopt hij het  jaaroverzicht van 2016.  Zo komt hij natuurlijk bij de positiewissel in het bestuur en roept hij aftredend voorzitter Henk en vrouwtje Ted naar voor om hen vanharte te bedanken voor hun jarenlange inzet voor de club. Henk blijft nog wel bestuurslid.

Na een korte pauze worden de vrijwilligers van de veldtoertocht in de bloemetjes gezet, en de vele dankwoorden van de voorzitter zijn dan ook een boost om dit jaar terug met veel plezier een helpende hand te kunnen bieden. 

Er wordt terug een korte pauze gehouden en dan is het tijd om de zomerkampioenen ven 2016 bekend te maken , dit doet voorzitter Danny dan ook met passende en rijmende woorden. Vanaf plaats 15 kan men al genieten van een mooie cadeaubon en deze worden dan ook uitgereikt aan de aanwezige winnaars. Als we aan plaats 3 komen is de spanning te snijden , en Werner van Rumste mag dan ook als eerste het podium betreden op een prachtige 3de plaats met 4300 km, een mooie 2de plaats is voor Bertus Franse met 7925 km , En op NUMMER 1 niemand minder dan Kilometervreter      RUDI DELLAERT met 10057 km op de teller.

Na deze huldiging en felicitaties sluiten we dan ook deze gezellige avond af met een laatste slaapmutsje.

Foto’s van de avond               Volledige uitslag zomerkampioen 2016

2017       2017       2017        2017          2017          2017

December 2016

In de feest en wintermaand is er niet zoveel nieuws te vertellen .

Veel leden hebben de racefiets dan even terzijde gelaten ,maar blijven toch in vorm door vb: looptrainingen te doen of spinning te doen ,ook veel leden blijven actief maar dan op de MTB. 

Ons Lid Dimitri de kesel heeft wel een rit van 276km gereden voor een goed doel, de bedoeling was van 24u te rijden maar een schuiver(Zonder veel erg) dwong hem om de strijd vroeger te staken, toch een enorme prestatie in de winter; Chapeau Dimi.

Verder wens ik jullie allemaal een goed en gezond fietsjaar voor 2017

Hopelijk tot op de nieuwjaarsreceptie op ZATERDAG 7/1/2017.

November 2016

Ledenvergadering 25-11-2016

Afgelopen zaterdag was er weer de jaarlijkse ledenvergaderig van onze club, een groot aantal leden was aanwezig.    Er was eerst een presentatie  door VeloFysics uit Kapelle over fietsmetingen. Na deze presentatie kregen we te horen dat ons clublid Wout Neyt ook dergelijke materie aan het aanleren is en in Februari 2017 van start gaat met fietsmeeting en afstellingen. Wout zal alle leden hiervan op de hoogte houden. We wensen hem dan ook veel succes met dit project. Na wat vaste punten op de agenda en een korte pauze kwamen Rolf en Jarno Mobach  met een zeer prachtige presentatie, die in interview stijl werd gebracht. De zaal was dan ook muisstil tijdens dit gebeuren.

Daarna werden we terug even stil als onze voorzitter Henk Peters met de mededeling kwam om zijn voorzitterschap af te staan aan Danny Soethaert. Henk is meer dan 16 jaar voorzitter geweest en heeft meer dan alles gegeven om deze taak zo goed mogelijk uit te voeren, wat hem in die 16 jaar dan ook zeer goed is gelukt,maar nu op bijna 75 jarige leeftijd vond hij het tijd om te stoppen met deze taak. Hij blijft wel nog actief als bestuurslid. Uit naam van alle leden en bestuursleden willen we Henk dan ook zeer hard bedanken voor zijn jarenlange inzet. 

Danny heeft na goedkeuring van de aanwezige leden deze taak met beide handen aangenomen, we willen Danny dan ook zeer veel succes wensen met deze nieuwe taak.

Verder werd de agenda voor volgend jaar al eens overlopen en na de rondvraag werd de vergadering gesloten onder het hamergeklop van de nieuwe voorzitter.

                                                  _____________________________________

Veldtoertocht 30-10-2016

Onze 22ste veldtoertocht is pas achter de rug en we kunnen toch wel terugblikken op een geslaagde editie en dit onder een prachtige herfstzon. Er kwamen maar liefst 450 deelnemers opdagen, die konden genieten van een mooi uitgezet parcour dat supergoed berijdbaar lag, ook was er een verbetering van de korte afstand dat bij iedereen in de smaak viel. Zo hadden de deelnemers van deze afstand een andere stop die ook gebruikt werd als 2de stop voor de grote afstand. De deelnemers van die grote ronde hadden dan ook reeds de eerste stop gehad bij het bekende Boerke op de Overslag. De dag is dan ook afgesloten onder het gebruikelijke gerstennat op het terras van de kantine mede door het prachtige weer.

Bedankt aan alle medewerkers en deelnemers. 

De foto’s kan je HIER vinden of op de homepage

Oktober 2016

Het is terug zo ver, de dagen worden korter en de bladeren beginnen te vallen, tijd om de racer te ruilen voor de dikke bandenbike. De avondritten op dinsdag en donderdag gaan om deze redenen dan ook niet meer door, natuurlijk kan er zaterdags en zondags ook nog op de racer gereden worden zie kalender. We zijn ook volop bezig met de voorbereiding om onze 22ste veldtoertocht op poten te krijgen. het parcour blijft in grote lijnen gelijk aan de vorige editie, enkel de kleine ronde is aangepast naar een afstand van 35 km(ipv 39) en met enkele mooie veldstukken erbij, ook de drinkpost van deze kleine ronde zal op een andere plaats zijn , deze plaats  wordt ook de 2de drinkstop voor de ronde van 50 km (de 1ste stop voor de grote blijft bij het boertje) Een voorsmaakje en info van het parcour is HIER te bekijken. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en mogen we hopen op een grote opkomst.

                                                                   ---------------------------------------------------

Ook waren er pasdagen om winterkleding bij te bestellen, er kwamen wel wat klachten over de nieuwe kledij aan het licht, de kwaliteit ven de stof lijkt niet zo best te zijn. Het bestuur heeft deze klacht dan ook reeds voorgelegd bij de Geest (Verge sport). De volgende bestelling zou dan ook van een iets andere stof zijn. (Eventueel een puntje op de komende ledenvergadering.)

September 2016

Op zondag 4 september was het dan zover, de 1ste “Grote Ronny Gras Vantsas kermiskoers” is gereden op een mooie en spectakulaire omloop waar de organisatie een dikke pluim voor verdient. Natuurlijk de held van de dag was ons oudste lid Ronny Gras ,die de dag van zijn leven beleefde en die ook de koers tot op het einde heeft uitgereden. ongeveer 50 renners stonden aan de start van deze eerste editie ,waaronder ook enkele leden , namelijk  Peter de visser, Domien de Rycke, Imre Voermans, Danny Soethaert, Mathias Van Acker, Daniel Paelman ,Rolf Mobach en natuurlijk Ronny zelf. Ondanks dat enkel renners zonder licentie mochten deelnemen werd er behoorlijk gereden en we mogen toch wel wat fier zijn want de leden van TC sas hebben op 1 na allemaal uitgereden , en zelfs met een mooie 2de plaats van Rolf. als Team kwamen we op de 6de plaats. Het was dan ook een zeer geslaagde dag en hopelijk komt er volgend jaar een 2de editie..  Enkele foto’s zijn te zien In “LEDEN IN ACTIE” .

Augustus 2016

Op Zondag 4 september a.s. is er een kermiskoers in Sas v Gent ter ere aan Ronny Gras. zie onderstaande link.

https://www.facebook.com/ronniegraskermiskoers/?fref=nf&pnref=story

Juli 2016

Marmotte

Enkele  Leden hebben de legendarische Marmotte gereden begin deze maand, Proficiat Heren voor deze prachtprestatie . We zien ook enkele leden terug uit de lappenmand kruipen, Patrick terug op de fiets na enkelbreuk, Ronny terug na hartoperatie. Het w-e voor dit schrijven is er ook een groepsfoto genomen van de clubleden, hier was een zeer mooie opkomst van 25 leden. Nu de vakantieperiode gestart is zal de opkomst aan de Rabo wel wat minder zijn, en bij deze aan iedereen een fijne vakantie gewenst en stuur gerust Jullie verhalen op naar Chris om in het racertje te publiceren. 

Juni 2016

Fiets week-end Epen (Limburg)

Bij dit schrijven is het geplande fiets week-end reeds afgelopen, en ik mag wel zeggen dat dit geslaagd mag genoemd worden. op vrijdag 24-6-2016 werd er afgesproken tegen 8u aan de Rabo. In totaal met 10 leden waren we van de partij en ook mijn vrouw Nadia ging mee op weekend. Met 5 leden hadden was besloten om met de fiets naar Epen te rijden, (wat een helse maar mooie rit was). en de rest met de wagen. De leden met de wagen hebben de vrijdag na aankomst nog een mooie rit gereden terplaatse. de zaterdag hebben we de Mergellandroute gereden , maar deels moeten inkorten door de regen, toch nog 100km op de teller.  Zondag besloten door het slechte weer om niet meer te rijden en de geplande terugreis op de fiets van 3 leden werd ook gecanceld , zodat we allemaal na het ontbijt met de wagens zijn huiswaarts gereden. Ondanks het iets minder weer was dit toch weer een gezellig en geslaagd weekend. verslag volgt in het racertje. de foto’s onder de rubriek Foto’s.

Verbroederingsrit.

Afgelopen zaterdag stond onze jaarlijkse  verbroederingstocht op het programma, samen met TC Walcheren en TC Stiphout. Dit jaar was het onze beurt om gastclub te zijn. Om 9u30 verzamelde er dan ook een mooi peleton aan ons clublokaal (28 man) Na een lekker bakje koffie en een koffiekoek werden de schoenen in de klikpedalen geklikt voor een mooie tocht van 125km uitgetekent door onze leden Rudi en Bertus. Rudi en ikzelf namen de groep op sleeptouw eerst richting Zuiddorpe waar heel wat mooie polderwegjes voor onze wielen werden geschoven, na zo’n 40km en een valpartij (gelukkig zonder erg) en een lekke band verder draaiden we de scheldedijk nabij Terneuzen op om deze te volgen tot in walsoorden. Het was reed 12u voorbij en het werd tijd om wat energie bij te tanken, dit gebeurde in pannenkoekenhuis t’kabouterke in kloosterzande waar we een reuzepannenkoek op ons bord kregen mmmm…. lekker was dat. Met nieuwe enrgie in de benen reden we verder richting kruispolderhaven, Paal om zo de criterium ronde van de Graauw bereiken. Na Graauw draaiden we af richting Lamswaarde om zo via een mooie kronkelede weg langs de oevers van de vogel vogelwaarde te bereiken waar een tweede stop voorzien was. Terug op de fiets stuurden we het peleton via Luntershoek, axel, zuid-en westdorpe terug Sas V Gent binnen. Iedereen was tevreden over de tocht en s’avonds bij het lekkere warm en koud buffet werd nog flink nagepraat over de rit. 1 minpuntje was dat we de ganse rit in mistig weer hebben moeten afleggen, maar dat kon de pret niet drukken.

We kijken al uit naar volgend jaar met TC Walcheren als gastclub.

Foto’s vind je hier.        Zie ook website tc walcheren

Mei 2016

Er is een nieuw album bijgeplaatst in de rubriek FOTO’S   ”Leden in actie”

hebben jullie mooie foto’s van een rit stuur ze gerust door dan zet ik ze erbij in het album. (daniel.paelman@telenet.be)

April 2016

De nieuwe kledij valt in goede smaak.

Al heel wat reacties gekregen op onze nieuwe cluboutfit, zowel van de leden zelf ,als van andere clubs die we tegenkomen op de vele ritten die we rijden. Dit is leuk om te horen.

Enkele leden in de lappenmand.

Jammer genoeg zijn er nog enkele leden die we moeten missen op onze ritten, Patrick V;H is nog herstellende van een enkelbreuk en Imre V begint stilaan terug op tempo te komen na een knieoperatie, en ook onze voorzitter Henk zal een paar weekjes buiten strijd zijn na een val waaraan hij enkele gekneusde ribben aan over heeft gehouden. En dan is er nog onze Ronny G. die een hartoperatie moet ondergaan in Mei. 

Enkele nieuwsweetjes

Ons lid Domien is in het huwlijksbootje gestapt…. hierbij vanharte proficiat aan het koppel.

Jarno Mobach heeft Parijs- Roubaix gewonnen voor Junioren , Proficiat met deze knalprestatie.

 

Maart 2016

Zondag 20-03-2016

12 man staan om 9u te popelen aan de Rabobank om de rit van 50km aan te vangen, want na de rit zouden we uiteindelijk weten wie de winterkampioenen zijn en hoe de langverwachte nieuwe outfit er zal uitzien. Eens terug bij ons lokaal “cafe Reseda” kunnen we eerst genieten van een lekker bakkie koffie en een heerlijke koffiekoek. Iets later komt onze voorzitter Henk Peters naar voor om de winterkampioenen te huldigen .

Stephan Mosser is Kampioen, met een kleine 60 km meer dan Paul Van Remortel die mooi 2de is, de 3de plaats is voor Daniel Paelman. 

Na de huldiging van deze winterbikkels komen we uiteindelijk te weten in welke kledij we de komende jaren op de zeeuwse en belgische wegen zullen te bewonderen zijn. Een pop in de hoek van de zaal wordt door Kurt, Jonas en Carlo van zijn spookkleed ontdaan en ja hoor een prachtige wieleroutfit komt tevoorschijn. Iedereen is dan ook zeer blij om deze mooie kledij in ontvangst te mogen nemen. 

Met dank aan onze kledingsponsoren Fietsen Wauters - ARBS  -  Cafe Reseda .

 

 

_____________________________________________________________________________________

Het is bijna zover, op dit moment zijn ze bij “De Geest “ volop bezig met het klaarstomen van onze nieuwe wielerkledij. Het beloofd iets moois te worden. Na de trainingsrit van Zondag 20-03-2016 zal de kledij aan ons voorgesteld worden en kunnen we deze ook in ontvangst nemen, ook een groepsfoto zal worden genomen. Dus we hopen op een grote opkomst deze zondag voormiddag.  MEER INFO  Ook  de winterkampioen zal hier bekend gemaakt en gehuldigd worden.  

Ook is Chris terug druk bezig met het samenstellen van ons mooie clubblad “het Racertje” dit zal ongeveer medio maart in jullie bus vallen. Veel leesgenot.    

Begint het bij jullie ook te kriebelen om mooie lentetochten te rijden, bekijk dan zeker de agenda, Imre heeft terug zijn best gedaan om mooie ritten op de kalender te plaatsen, we hopen dit jaar dan ook dat we in groep onze nieuwe outfit kunnen showen op de nederlandse en belgische wegen. Ook zijn er vanaf Dinsdag 29-3 terug trainingsritten op (Dinsdag en Donderdag) met vertrek om 18u30 aan de Rabobank. 

Aan allen een gezond en veilig fietsseizoen gewenst.

Februari 2016

Onze Bestuursleden hebben de afgelopen weken niet stil gezeten, ze hebben moeten brainstormen om nieuwe kledij te ontwerpen. Dit moest gebeuren omdat enkele sponsoren die op de huidige kledij staan hebben afgezegd voor verdere sponsoring en omdat er een nieuwe sponsor zich heeft aangemeld ( ARBS uit sas van Gent) Ook is het Logo van onze huidige sponsor “Fietsen Wauters” veranderd. Het beloofd een heel nieuwe Look te worden! We kijken uit naar het resultaat.

                        ________________________________

Januari 2016

Zomerkampioenen 2015

Zaterdag 23-01 zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie de zomerkampioenen van 2015 bekend gemaakt, met als verdiende winnaar niemand minder dan Rudy Dellaert , de 2de plaats is voor Bertus Franse en op de 3de plaats Ronny Gras.

Van harte proficat aan de sterke fietsers.  Foto’s

1ste plaats Rudy Dellaert met 11011 Km

2de plaats Bertus Franse met 9025 Km

3de plaats Ronny Gras   met  8238 Km

 

 

25 jaar clublid

Nogmaals mocht er gehuldigd worden op de receptie ,3 van onze Leden zijn 25 jaar lid van de club.

Rudy Dellaert ; Danny Schaut en de jammer genoeg pas overleden Johan Fijnaut.  

                                      ---------------------------------------------------------------------------------------

Jammer genoeg deze keer geen leuk ni